Ida Einegard, delägare

Ida heter jag, en glad och kreativ tjej på 26 år med ett väldigt stort djurintresse. Jag kommer från Jönköping men bor nu tillsammans med pojkvän och hund i Helsingborg. När jag bodde med min familj hade vi massor av olika djur, men aldrig hund. Jag tjatade och tjatade men mina föräldrar sa nej och åter nej. Därför var det ingen tvekan om att jag skulle ha hund när jag själv fick bestämma. Så fort jag flyttade hemifrån började mitt hundintresse ta fart på riktigt. Jag började läsa etologikurser eftersom jag länge varit intresserad av hur djur beter sig. Ju mer vi vet om djurens beteende, desto mer kan vi göra för dom. Denna kunskap tycker jag är mycket viktig för att våra djur ska må bra. Förutom detta har jag har även läst kurser i djursjukvård och haft praktik på en veterinärklinik.

För lite mer än ett år sen adopterade jag och min pojkvän Milton, som är en blandning av Jack Russel och Chihuahua. Han är ett treårigt litet energiknippe som älskar att bita sönder sina leksaker och tömma sina gosedjur på ludd. Milton är även väldigt mån om att hela tiden vara med och älskar att kela och vara i centrum. Positiv förstärkning är den träningsmetod jag förespråkar. Milton har på så vis roligt och jag ser att han gör framsteg.

Förutom att umgås med Milton på dagarna ägnar jag mycket tid åt djurrätt. Är aktiv i Djurens Rätt och Djurrättsalliansen. Tycker även om att måla, göra smycken, fotografera, baka och laga mat.

Att arbeta på hunddagis ser jag som ett sätt att utveckla mig själv som människa och som ett väldigt bra sätt att lära mig mer om hundar. Jag älskar etologi så att vara omgiven av hundar hela dagarna och studera deras beteenden och kommunikation är rena drömmen för mig. Det finns mycket att lära och mitt intresse och min vilja har inga begränsningar

utbildningar:

 

Diplomerad hundagisföreståndare

Hundens beteendebiologi 1&2

Djurens beteende

Människan och djurens kognition 

 

Djursjukvård: 

Anatomi A

Anatomi B 

Läkemedelshantering och praktik på veterinärklinik

 Sara Ottosson, delägare

Sara heter jag och jag har arbetat på hunddagiset sen januari 2017.

Här kommer lite kort information om mig.

27 år och bosatt i Eslöv. 

Tidigare haft ett företag som heter DjurTur, som en vän nu tagit över. Där har jag rastat och passat hundar sen 2012.

Jag har vid sidan av detta arbetat som instruktör på Bonizas Hundskola också sen 2012. Där har jag haft valpkurser, fortsättning 1 och miljö och lydnad. Jag kommer fortsätta hålla kurser för Bonizas en kväll i veckan. :)

Hur är min syn på hundträning?

Hunden är min samarbetspartner. Med ömsesidig respekt och kärlek ska vi tillsammans uppnå det resultat jag är ute efter. Jag förstår att hundar alltid har en anledning till sitt beteende. Varför? ställer jag mig ofta frågan när jag tränar hund. Försöker hitta lösningen med hjälp av att ändra en viss situation eller helt enkelt plocka bort situationen och se hur hunden beter sig annorlunda. Jag tänker alltid förebyggande när det gäller hundträning. Mycket svårare att plocka bort ett beteende än att se till att det inte uppkommer alls. Om jag vet att det finns en risk att min hund kommer få ett oönskat beteende i framtiden, då ser jag till att tala om för den att den är duktig när den inte utför det. Jag väntar alltså inte på att den ska börja med det oönskade beteendet, jag förebygger det. Jag skulle aldrig ta tag hårt i min hund och jag skulle heller aldrig skälla på den när den inte förstår vad den gjort fel. Jag älskar att berömma, berömma, berömma och tala om för hunden (efter att vi lärt in ett kommando) vad den ska göra än att bara "rycka i kopplet" när den är "olydig".

Mitt motto är : Lär först - utför sen!

Jag brinner verkligen för att klura ut hur hundar fungerar, varför dom gör som dom gör och hur jag kan hjälpa dom. Jag är också väldigt intresserad av hur hunden fungerar inuti. Kan de vara så att vi ofta har problem med våra hundar för att de har någon sjukdom? Kanske något så enkelt som en öroninflammation? Har man ont jämt blir man ju stressad och vi alla som kan något om hundar vet att en stressad hund är mycket svårare att ha att göra med. Jag går därför på så många föreläsningar som jag hinner med via olika djursjukhus för att lära mig mer om hundens åkommor.

Vilka är mina hundar då?

Ja jag har faktiskt ingen egen hund. DjurTur har hållt mig upptagen med hundar ändå. Eftersom denna lägenhetstvåa alltid har varit full med hundar när ägarna varit på semester mm.

När jag i framtiden skaffar en hund vill jag ha en Whippet.

Men jag har två söta katter :)