Dagisinfo

Snabbinfo
Lämning - mellan 06:30-08:20 (lämnas din hund här får den följa med på förmiddagspromenaderna.
Hämtning - Mellan 15-18:00(17:50 senast helst) Vill man hämta tidigare så meddela oss. Man stannar i hallen så kommer vi med hunden. 

 

Promenaderna sker i grupper av max fem hundar/ fröken. Förmiddagspromenaderna börjar ca 08:30. Promenaderna vara mellan 40-50 minuter och detta varieras mellan hundgrupperna så att alla får gå långrundan någon gång i veckan.  

Det finns även en kommunal inhägnad som vi försöker ta oss till nån dag i veckan  så att hundarna får springa av sig.

 

Efter detta får de hundar som äter lunch sin lunch. (ca 11:00)

 

Ca 12:20 börjar eftermiddagspromenaderna som är lite kortare. Kl 15:00 ska alla hundar ha varit ute. 

Sen böjar hämtningen och 18:00 är vi klara för dagen. 

Vi utför också kloklippning och erbjuder passning under en längre period om ni t ex ska iväg på något. Då följer hunden med oss hem.

Tryck på följande om du vill veta mer om:


Detaljerad information                       

Klockslag

Dagiset öppnar klockan 06.30. Ibland finns det personal på plats redan innan 06.30. Vi kan aldrig garantera att det är öppet innan 06.30, men det är bara att känna på dörren och är den öppen så är du och din hund välkommen att stiga på.

Senaste tiden för lämning är klockan 08.20.  Detta eftersom vi börjar gå förmiddagspromenaderna strax innan 08.30. Så vill du att din hund ska följa med på förmiddagspromenaden, måste din hund vara på dagiset senast 08.20. Blir du sen eller om din hund vara ledig någon dag ber vi dig vänligen meddela detta för att underlätta vår planering av dagen.

Vi börjar gå eftermiddagsrundorna ca 12:20 och är klara senast 15.00. Om du vill hämta din hund tidigare någon dag bör du meddela detta på morgonen så vi vet när vi ska ta ut din hund på promenad.

Vi stänger klockan 18.00.  För att vi i personalen ska kunna stänga i tid och hinna med eventuella tåg och bussar hem ser vi helst att ni hämtar er hund senast klockan 17.50.  

Skulle du bli sen vid hämtning uppskattar vi om du hör av dig. Efter varje påbörjad tio:e minut(efter 18:00) som du blir sen tar vi ut en förseningsavgift på 100 kronor. Detta gäller inte om det är störningar i trafiken eller om det finns andra godtagbara skäl till din försening. Vet du om att du kommer bli väldigt sen vid hämtning någon dag uppskattar vi om du håller din hund hemma den dagen.

VIKTIGT:

Om din hund är sjuk ska den hållas hemma. Detta för att undvika smitta och för att din hund ska få vila upp sig och bli frisk. Så håll koll på om din hund kräks, har diarré, gör inåtdragningar med nosen, kliar sig mycket, låter som om den satt i halsen med mera. Respekterar du denna regel så kan vi förhoppningsvis stoppa smittan innan den fullt brutit ut. Vi informerar dig vid smitta på dagiset. Skulle din hund uppvisa symtom på sjukdom när den är på dagiset placerar vi hunden i sjukbox och ringer upp dig så att du kan hämta din hund så snart som möjligt. Vid akut sjukdom eller skada kör vi dock givetvis din hund till veterinär (se kontrakt).

 

Så här fungerar själva promenaderna:

Vi går med hundarna i de grupper de sitter i eller med hundar vi vet fungerar bra tillsammans. Varje hund får cirka 40 minuter-90 minuter promenad varje dag fördelat på en lång förmiddagsrunda och en lite kortare eftermiddagsrunda. Promenadlängden beror på hur mycket personal och hundar vi har inne för dagen och väderlek. Vi försöker också anpassa promenadlängd efter hunden fysiska förmåga och kondition. 

Din hund ska vara rastad när den kommer till dagiset eftersom vi har många grupper med hundar som skall ut på rundor och vi börjar gå den sista rundan efter 11.00.

När någon grupp är ute på promenad finns det alltid en i personalen kvar på dagiset hos de andra hundarna. Din hund lämnas aldrig ensam!

Vi rastar dagishundarna i vanliga selar, halsband eller dagisets Easy-walk/Metizoselar.

"Easy Walk och Metizoselen är ett träningshjälpmedel för att hindra hunden att dra i kopplet under promenaden. Du fäster kopplet i öglan framme på hundens bog, och får då hunden att automatiskt vända sig mot dig när den drar för långt framåt. Ett mycket effektivt och samtidigt skonsamt hjälpmedel. "

På dagiset använder vi inte stryphalsband. Läs om varför här.

Vi brukar försöka ta oss till närliggande grönområden när det är dags för rastning, och favoritrundan är jordbodalen. 

 

Aktivering och friskvård

Vi försöker gå varierande rundor från dag till dag för att hundarna ska få upptäcka nya dofter och omgivningar och på så sätt få berikning. Under rundorna brukar vi låta hundarna få hoppa upp på bänkar, murar, träd och stenar för att få öva på sin balans och sitt självförtroende.

Vi har även aktiveringsspel på dagiset som hundarna får leka med regelbundet för att få aktivering&berikning. Har vi tomma lådor, toarullar och dylikt brukar det också vara en mycket uppskattad leksak. På dagiset finns även vanliga hundleksaker som hundarna får leka med när de är under uppsikt av oss i "allrummet".

Vi vill poängtera vikten av att hundägarna själv också aktiverar sin hund. Att gå på dagis kan vara fysiskt&psykiskt stimulerande, men många hundar kräver aktivering&berikning även hemma på sin "fritid". Det behöver inte vara någon avancerad träning men det är viktigt att man låter hunden få utlopp för sina naturliga instinkter såsom att spåra, springa och jaga. För att tillfredsställa dessa instinkter kan man exempelvis lägga enkla spår till hunden, gömma godis/leksaker eller låta hunden få öva på balans genom att lära sig klättra på olika föremål utomhus; stenar, omkullfallna träd, murar och dylikt. Fråga gärna oss om ni är osäkra på hur just er hund skulle kunna aktiveras. Olika raser har olika behov.

Vila är förstås också mycket viktigt, speciellt för de hundar som nyligen börjat på dagis. Det är många nya intryck för hunden och efter en dagisdag kan hunden ofta vara helt slutkörd och behöva vila direkt efter att den kommit hem ifrån dagis. Efter två-tre veckor brukar dock hunden ha vant sig vid dagismiljön och kan koppla av ordentligt på sitt rum. Ofta får hundarna favoritplatser att vila på i rummen och passar verkligen på att mysa medan husse/matte är på jobb. Vi är noga med att försöka få hundarna att varva ner mellan promenader och bus.

 

Hämtning och lämning

När du hämtar din hund blir den såklart väldigt glad. Denna glädje kan lätt övergå i stress. För att hålla nere stressnivån vi hämtning ber vi dig vänta vid grinden, så hämtar vi hunden till dig. Är du nyfiken på att se hur din hund har det på dagarna är du självklart välkommen in vid lämning.

Ifall hunden ska hämtas av någon annan än husse eller matte vill vi att Ni meddelar detta på morgonen så vi vet.

Om Era kontaktuppgifter skulle ändras eller om Ni vill ändra de andra kontaktpersonerna så är det bara att meddela oss detta.

 

Utfodring

Många hundar på dagiset äter lunch. Vill du att din hund också ska få lunch ber vi dig ta med den mat din hund äter.  Vi informerar när maten tagit slut. Hundarna äter alltid enskilt för att undvika konkurrenssituationer. Vi ger hundarna godis på promenaderna när de är duktiga, om du av någon anledning inte vill att din hund skall äta godis vill vi att Ni meddelar detta. Samma sak gäller vid foderallergi, det går bra att ha med eget godis till hunden om den har någon form av allergi.

 

Övrig information

Vi hjälper gärna till med kloklippning, pälsvård, öronrengöring och tandborstning på din hund. Kontakta oss för prisuppgifter och bokning.

Lakan, hundleksaker, koppel, kuddar, täcken och handdukar med mera är förbrukningsvaror som vi på dagiset tacksamt tar emot om Ni har något begagnat att skänka.

 

 

Vi hoppas att din hund skall trivas hos oss, tveka inte att fråga  om ni har några funderingar!